Новини

Помогни на някого около теб

Помогни на някого около теб

Сабина Стефанова, преподавател

1-2 клас, ОУ”Св. Св. Кирил и Методий”, село Кънчево

Какво означава да си добър и да правиш добрини? И има ли определен ден за това? На този въпрос търсиха отговор първокласниците и второкласниците от ОУ”Св. Св. Кирил и Методий” в село Кънчево, с които работим по програма “Научи се да даряваш”.

Решихме да направим добро за някой възрастен човек в селото, който би имал нужда от нашата помощ. И така посетихме баба Калинка – една възрастна жена на 90 години. Идеята ни беше да й помогнем като и напазаруваме, а също и за почистване на двора. Преди това децата обсъдиха с какво могат да помогнат и всички идеи бяха техни. И въпреки, че денят на възрастните хора отмина, ние истински се потрудихме, за да я зарадваме.

Ние успяхме да й помогнем, но тя ни се „отплати“ многократно – с мъдрост и ценни съвети. Това, което научихме от баба Калинка ще остане като скъп спомен за всяко дете. Освен, че ни почерпи, тя ни разказа как е живяла и ни научи, че най-ценното в този живот е здравето, да бъдеш добър и да даряваш добро на хората!

Макар и на 90, тя ни показа как се плетат терлици и и ни подари един чифт. Такъв силен дух и житейските уроци, които получихме този ден са доказателство, че подобни срещи са не само полезни, а необходими за децата. А те я поздравиха с песничка! Сълзите на радост в очите на баба Калинка ни трогнаха, но й ни заредиха с вяра, че ще продължим да радваме възрастните хора!

Благодарим за гостоприемството, бабо Калинке! Благодарим и на нашия медиатор – леля Анифе, която ни помогна за осъществяването на тази среща!

 

Урокът реферира към Аз дарявам и Помогни на някого около теб“

© Всички права запазени 2024 @ Learningtogive.bg